Keuken Experts   Magazijn in Nederland    Gratis retour

  • Transparante prijzen

  • Wij geven u graag advies

  • Gratis retour

  • Gratis verzending op alle orders

Quooker

Quooker is een volledig Nederlandse uitvinding en is het bekendste merk als het om kokend waterkranen gaat. Ontdek het gemak van koud, warm, kokend en zelfs gefilterd koel en bruisend water uit één enkele kraan. Quooker geeft standaard twee jaar fabrieksgarantie op alle modellen.

Resultaat 1–16 van de 244 resultaten wordt getoondResultaat 1–16 van de 244 resultaten wordt getoond

Prijs

Filters
Reservoir
Kraan
Vorm
Kleur

Reviews van klanten

Quooker - de kraan die alles kan

Het is geen toeval dat Quooker een synoniem voor kokend water kraan is. Een Quooker kraan is de standaard geworden voor iedere hedendaagse keuken. Met deze kokend water kranen tapt u rechtstreeks 100°C kokend water. Veilig, gemakkelijk en zuinig. Met de Quooker Cube beschikt u daarnaast ook over heerlijk gekoeld en/of bruisend water uit de kraan. Met recht de kraan die alles kan!

De Quooker is er in verschillende modellen en uitvoeringen waaronder de Flex met flexibele uittrekslang, de Fusion in industriële, moderne uitstraling en de nieuwe Front met de focus op gebruiksgemak. Dit zijn allen 3 in 1 kranen, dus koud, warm en kokend water uit één uitloop. Tevens is er een 'losse' kokend water kraan te koop in de Nordic serie. Hierin krijgt u de functionaliteiten uit een separate Quooker kraan. Perfect voor als extra kraan naast uw huidige mengkraan.

Door het installeren van een combi boiler heeft u in uw keuken niet langer uw cv-ketel nodig. Dit kan aanzienlijk schelen in het jaarlijkse gasverbruik.

Een Quooker kopen bij Kokendwaterkranen.com

Kokendwaterkranen.com werkt al sinds 2016 samen met Quooker om u te voorzien in actuele informatie over alle modellen en uitvoeringen. Een hebben een goede klantenservice waarin wij adviezen geven in de juiste kraan-boiler configuratie. Verder hebben wij aantrekkelijke prijzen. Kortom, bestel uw nieuwe Quooker kraan bij kokendwaterkranen.com.

Veelgestelde vragen over de aanschaf van een Quooker

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen die we ontvangen over de aanschaf van een nieuwe Quooker.

Is een Quooker zuiniger dan een waterkoker?

Een Quooker kraan kan inderdaad zuiniger zijn dan een waterkoker, afhankelijk van hoe je deze gebruikt. Quooker stelt dat zijn kranen ongeveer 3 cent per dag kosten als ze in stand-by staan. Het koken van een liter water in een waterkoker kost iets meer dan 2 pence. Dus, als je je waterkoker meerdere keren per dag gebruikt, bijvoorbeeld voor een kopje thee in de ochtend, weer als je thuiskomt van werk en voor het slapengaan, dan zou je kunnen besparen op je energierekening​.

Een Quooker kraan gebruikt minder energie omdat je, in tegenstelling tot een waterkoker, alleen de hoeveelheid heet water gebruikt die je nodig hebt. De tank houdt het water heet zonder veel energie te gebruiken​. Omdat de tank met het kokende water zeer goed geïsoleerd is, heeft deze slechts 10 watt aan stroom nodig om het water boven het kookpunt te houden​.

Onderzoek toont aan dat kokend water kranen iets energie-efficiënter en waterbesparender zijn dan het gebruik van een waterkoker, mits je deze niet overvult en het water meerdere keren opnieuw verhit. Het hangt allemaal af van hoe je je huidige waterkoker gebruikt​.


Wat zijn de voor en nadelen van een Quooker?


De Quooker-kraan heeft verschillende voordelen:

+ Het kan helpen bij het stroomlijnen van werkbladen omdat het koud, warm en kokend water kan leveren, waardoor de behoefte aan traditionele keukenkranen en een waterkoker vervalt​.

+ Sommige Quooker-kranen zijn uitgerust met een flexibele, uittrekbare slang, wat handig kan zijn bij het schoonmaken van de gootsteen of het vullen van een pan​.

+ Het kan helpen bij het verminderen van het gebruik van plastic flessen omdat sommige modellen gekoeld bruisend water kunnen leveren​.

+ Ze zijn veilig voor gezinnen, aangezien de zijkanten van deze kranen niet heet worden en ze kindveilige functionaliteit hebben, wat betekent dat kinderen ze niet per ongeluk kunnen aanzetten​.

+ Ze zijn handig voor mensen met mobiliteitsproblemen, omdat ze het optillen, vullen en schenken van een zware waterkoker elimineren​.

+ Beter modellen filteren het water uit uw kraan, waardoor chemicaliën die een nare smaak veroorzaken, worden verwijderd. Sommige modellen beluchten en verzachten het water ook voor u, ideaal als u in een hard water gebied woont​.

+ Ze komen in een reeks afwerkingen om bij uw keukenontwerp te passen.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan verbonden:

- Voor de watertank van de kokendwaterkraan moet kastruimte worden opgeofferd. Deze tanks zitten meestal onder de gootsteen in de kast die u mogelijk gebruikt voor het opbergen van schoonmaakproducten of de keukenafvalbak​.

- Hoewel een kleine tank aan de behoeften van de meeste gezinnen zal voldoen, kan een grotere tank nodig zijn als u regelmatig meer dan een paar liter thee tegelijk consumeert​. Dit is wel afhankelijk van de gekozen boilercombinatie.