Quooker Combi reservoir installeren

Als u zelf uw Quooker COMBI reservoir wilt installeren, dan kunt u hier stapsgewijs volgen hoe dat moet. Het reservoir wordt in de onderstaande instructievideo overzichtelijk geïnstalleerd.

Introductie Quooker COMBI reservoir installeren

We gaan een Quooker Combi reservoir installeren. Hiermee krijg je direct kokend en warm water uit de Quooker kraan. Heb je de Quooker kraan nog niet op het aanrechtblad geïnstalleerd? Doe dit dan eerst.

Quooker-Flex-Thee-Installatie-Slang

Stap 1

Zet de hoofdkraan dicht. Monteer het reduceerventiel voor het t-stuk en vervolgens op de koudwaterleiding. Let hierbij op de montage richting. Sluit de koud water slang van de kraan aan op het t-stuk met ertussen het afdichtzeefje. Aan de overgebleven zijde van het t-stuk sluit je de inlaatcombinatie aan. Hiervoor heb je een ongeveer 5 centimeter koperen leiding nodig. Deze is niet meegeleverd. Draai hier vervolgens de inlaatcombinatie op vast en plaats daarop het mengventiel met daartussen een viberring. Zorg ervoor dat de instelknop van de mengwatertemperatuur bereikbaar blijft. Sluit daarna de warm waterslang van de kraan op het mengventiel met daartussen het afdichtzeefje. Ga vervolgens verder met het aansluiten van de afvoer.

Stap 2

Boor met de meegeleverde boortap een gat in de pvc afvoerleiding. Doe dit langzaam zodat het pvc niet smelt. Draai de boor vervolgens voorzichtig linksom terug. Probeer eerst de nippel in het gat te draaien voordat je deze definitief met pvc lijm vastzet. Schuif de geribbelde afvoerslang over de nippel en blaast door de slang om er zeker van te zijn dat de nippel doorlaat. Sluit de geribbelde afvoerslang aan op de trechter van de inlaatcombinatie. Maak een waterslot in de ribbelslang, bijvoorbeeld door hem in een krul te leggen. Dit voorkomt nare luchtjes.

Stap 3

Zet het Quooker reservoir op zijn plaats en sluit de twee slangen aan op het mengventiel. Beide aansluitingen zijn voorzien van een conische afdichting en hebben geen extra afdichting nodig en past maar op één manier. Gebruik hiervoor steeksleutel 24 en 19. Plaats een viberring op het reservoir en draai de kokend waterslang goed vast met sleutel 10 en 14.

Stap 4

Steek het kraansnoer in een van de twee bestemde gaten achterin de kap van het reservoir drukt deze stevig aan tot er op de jackplug geen koper meer te zien is. Steek het netsnoer in een geaard stopcontact, maar ze het reservoir nog niet aan.

Stap 5

Controleer of alles juist geïnstalleerd is. Zet de hoofdkraan open. Zet dan de inlaatcombinatie open. Zet de Quooker kraan open en controleer vervolgens op lekkages. Spoel het reservoir door door de kartelknop tweemaal in te drukken en vervolgens te draaien. De lichtring toont nu een rood licht op de Quooker kraan.  Het eerste water kan zwart zijn, maar dit zijn actief koolresten van het high tech filter en het is niet schadelijk voor de gezondheid.

Stap 6

Zet de Quooker kraan aan met Q gevormde aan/uit schakelaar bovenop de kap. De Q begint nu te branden. Als het systeem opgestart is brandt de lichtring op de kraan constant rood. Dit betekent dat het reservoir opwarmt. Wacht 10 tot 20 minuten totdat deze uit gaat en spoel het systeem vervolgens door totdat er geen kokend water meer uit komt. Na het spoelen is hij klaar voor gebruik.

Altijd direct 100 graden kokend water bij de hand. Quooker.

Quooker Combi reservoir installatie-video

Quooker PRO3 of Combi/Combi+ reservoir laten installeren

Wilt u een PRO3 of Combi+ installeren? Bekijk dan het overzicht van onze andere instructies. Toch liever laten installeren door een erkende installateur? U kunt bij ons een installatie-service bestellen.