quooker-kraan-vervangen

Bent u van plan om uw bestaande Quooker kraan te vervangen? Het kan zijn dat uw huidige kraan het einde van zijn levensduur heeft bereikt, of dat u simpelweg een nieuwe, modernere kraan van Quooker wilt installeren. Wat uw reden ook is, u bent aan het juiste adres. Het vervangen van een Quooker kraan is een relatief eenvoudige klus.

In dit artikel behandelen we de basisprincipes van het vervangen van een Quooker kraan, inclusief de voorbereidende stappen, tips voor een veilige installatie en hoe u de juiste Quooker kraan voor uw behoeften kunt kiezen.

Stap 1: Checklist voor het controleren of een nieuwe losse kraan past:

Bent u in het bezit van een Quooker reservoir?
Let op: alleen Quooker-kranen zijn compatibel met Quooker reservoirs, waaronder de PRO3, Combi en Combi+ modellen. Als u een andere soort boiler heeft, zal een Quooker kraan hier helaas niet op passen.

Heeft uw serienummer drie letters?
In dat geval kut u een losse Quooker kraan aanschaffen. Als het serienummer echter minder dan drie letters bevat, heeft u te maken met een conventioneel systeem. In dit geval is een nieuw type kraan niet compatibel en dient u ook een nieuw Quooker reservoir aan te schaffen.

Ontbreken de letters W of D in uw serienummer?
Dit betekent dat u ook een nieuwe kap nodig hebt. Deze kan worden besteld op basis van het serienummer van het reservoir. Let op: dit item is helaas niet verkrijgbaar in onze collectie en kan besteld worden via quooker.nl.

Optioneel: Bestel een vervangende kap bij Quooker.nl

Wanneer u een losse kap nodig heeft voor uw nieuwe Quooker kraan, staan ze bij Quooker altijd klaar om u te assisteren.

Als u contact met Quooker wilt opnemen, zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen:

  1. Telefonisch: U kunt ons bereiken op ons klantenservicenummer dat vermeld staat op de contactpagina.
  2. E-mail: U kunt ook een e-mail sturen naar de klantenservice de specificaties van de kap die u nodig heeft. Vergeet niet uw serienummer en andere relevante informatie te vermelden om het proces te versnellen.
  3. Contactformulier: Op de website vindt u ook een contactformulier dat u kunt invullen. Hier kunt u aangeven dat u een losse kap wilt bestellen voor uw nieuwe Quooker kraan.

De handleiding voor het vervangen van de kap is hieronder te vinden.

PRO 3: https://www.quooker.nl/media/wysiwyg/Vervanging_bovenkap_PRO3_E_NL.pdf

COMBI: https://www.quooker.nl/media/wysiwyg/Vervanging_bovenkap_COMBI_E_NL.pdf

Stap 2: Bestel een losse kraan in onze webshop