Quooker PRO3 reservoir installeren

Als u zelf uw Quooker PRO3 reservoir wilt installeren, dan kunt u hier stapsgewijs volgen hoe dat moet. Het reservoir wordt in de onderstaande instructievideo overzichtelijk geïnstalleerd.

Introductie Quooker PRO3 reservoir installeren

We gaan het PRO3 of PRO7 reservoir installeren. Hiermee krijg je direct kokend water uit de Quooker kraan. Heb je de quooker kraan nog niet op het aanrechtblad geïnstalleerd, doe dit dan eerst. In deze video gebruiken we een PRO3. Een PRO7 sluit je op dezelfde manier aan.

Stap 1

Zet de hoofdkraan dicht. Zaag of slijp de koudwaterleiding door en doe dit op een plek zodat in de volgende stappen de inlaatcombinatie zo hoog mogelijk geplaatst kan worden. Zorg dat de gezaagde leiding vrij is van bramen. Plaats een t-stuk dus de gezaagde leiding. Draai vervolgens een koperen leiding van 5 centimeter in het overgebleven gat. De leiding en t-stuk zijn niet meegeleverd. Indien je tijdens de kraan-installatie nog geen drie achtste neusstuk hebt geïnstalleerd, doe je dit nu. Deze drie achtste aansluitingen zijn niet meegeleverd. Draai de twee knelmoeren stevig aan. Draai het reduceerventiel aan op de inlaatcombinatie. Let hierbij op de juiste montage richting. Sluit daarna de combinatie aan op het T-stuk middels de snelkoppelingen.

Stap 2

Ga verder met het aansluiten van de afvoer. Boor met de meegeleverde boortap een gat in de pvc afvoerleiding. Doe dit langzaam zodat het pvc niet smelt. Draai de boor vervolgens voorzichtig linksom terug. Probeer eerst de nippel in het gat te draaien alvorens je deze definitief met pvc lijm vastzet. Schuif de geribbelde afvoerslang over de nippel en blaas door de slang om er zeker van te zijn dat de nippel doorlaat. Maak een waterslot in de ribbelslang, bijvoorbeeld door hem in een krul te leggen. Dit voorkomt nare luchtjes. Sluit de geribbelde afvoerslang aan op de trechter van de inlaatcombinatie. 

Stap 3

Sluit nu het PRO3 of het PRO7 reservoir aan en sluit hem aan met de meegeleverde viberring op de inlaatcombinatie met steeksleutel 24 en 19. Als je de kraan tijdens de kraan installatie nog niet hebt aangesloten, dan sluit je nu de koud en warm waterslang van de kraan op de koud en warm water toevoer met daartussen het afdichtzeefje. Plaats de tweede viberring op het  reservoir en draai de kokend waterslang goed vast met sleutel 10 en 14.

Stap 4

Steek het kraan snoer in een van de twee bestemde gaten achterin de kap van het reservoir. Druk deze stevig aan totdat er op de jackplug geen koper meer te zien is. Steek het netsnoer in een geaard stopcontact, maar zet het reservoir nog niet aan.

Stap 5

Controleer of alles juist geïnstalleerd is en zet de hoofdkraan open. Zet de inlaatcombinatie open. Zet de Quooker kraan open en controleer vervolgens op lekkages. Spoel het reservoir door door de kartelknop tweemaal in te drukken en vervolgens te draaien. Het eerste water kan zwart zijn. Dit zijn actief koolresten van het high-tech filter en dat is niet schadelijk voor de gezondheid.

Stap 6

Zet de Quooker aan het met de Q gevormde aan uit schakelaar bovenop de kap. De Q begin nu te branden. Als het systeem opgestart is, dan brandt de lichten ring op de kraan constant rood. Dit betekent dat het reservoir opwarmt. Wacht 10 tot 20 minuten totdat deze uitgaat en spoel het systeem vervolgens door totdat er geen kokend water meer uitkomt. Na het spoelen is die klaar voor gebruik.

Altijd direct 100 graden kokend water bij de hand. Quooker.

PRO3 Installatie Video

Quooker PRO3 of Combi/Combi+ reservoir laten installeren

Wilt u een Combi of Combi+ installeren? Zie dan hier het overzicht van onze andere instructies. Toch liever laten installeren door een erkende installateur? U kunt bij ons een installatie-service bestellen.

Woont u in België? Bekijk dan de instructievideo voor de installatie van de Belgische PRO3.