Quooker CUBE reservoir installeren

Als u zelf uw Quooker CUBE reservoir wilt installeren, dan kunt u hier stapsgewijs volgen hoe dat moet. Het reservoir wordt in de onderstaande instructievideo overzichtelijk geïnstalleerd, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Quooker-CUBE-reservoir-installeren

Stap 1 Voorbereiden

De installatie van de CUBE heeft de volgende vereisten. Ten eerste heeft u een reeds geïnstalleerd Quooker-systeem. Verder bevindt zich een tweede geaard stopcontact in uw keukenkastje. Tot slot bevat het keukenkastje voldoende ventilatie voor de CUBE, bijvoorbeeld door middel van een rooster in de plint.

Tevens heeft u een aantal gereedschappen nodig. Steeksleutel 10 (allen bij Combi(+)), 12 (alleen bij PRO3), 14, 19 en 22. Verder nog een kruiskopschroevendraaier.

Stap 2 Filter monteren

Bepaal de juiste locatie van de filterbeugel. Plaats deze met behulp van een schroef aan de achterwand. Zorg dat deze goed recht komt te hangen. Bevestig vervolgens de overige twee schroeven. Verwijder de beschermdop van het filter. Draai deze in de beugel tot het niet meer verder kan.

Stap 3 Water aansluiten

Zet het kokendwater reservoir uit met door middel van de Q schakelaar. Laat de stekker in het stopcontact. Zet hierna de kokend waterknop open totdat het water koud is. Zet ook de koud waterknop open. Sluit de hoofdkraan of de hoekstopkranen. Controleer of de druk van de Quooker af is door de kokend waterknop open te zetten. Als het goed is komt hier nu geen water meer uit. Trek vervolgens de stekker van het reservoir uit het stopcontact.

Ontkoppel de koud waterslang van de kraan met steeksleutel 19. Verwijder het oude slangzeefje en plaats een nieuwe. Plaats daarna de meegeleverde stopkraan aan op de de koud watertoevoer. Monteer hierop de koud waterslang met een nieuw slangzeefje. Monteer tevens de toevoerslang van de filter met de blauwe fiberring. Duw de andere zijde van de slang bij de ‘IN’ in de filterbeugel. Duw de witte slang in de ‘OUT’ van de beugel. Gebruik de haakse koppeling indien de ruimte beperkt is. Deze kan op zowel de ‘IN’ als de ‘OUT’ gebruikt worden. Vergeet niet om de rode veiligheidsklem over de connector te schuiven. Duw de andere zijde van de witte slang bij ‘IN’ op de CUBE. Duw de uitlaatslang van de CUBE in de ‘OUT’ van de CUBE.

Stap 4 CUBE op het reservoir aansluiten

Verwijder de slang van de bovenkant van het kokend waterreservoir met steeksleutel 10 of 12 en 14. Verwijder de oude fiberring en plaats een nieuwe. Monteer het T-stuk. Monteer de kookslang op het T-stuk met een nieuwe fiberring. Duw de uitlaatslang van de CUBE in de push-fit verbinding. Verwijder het kunststof beschermdopje op het reservoir. Duw de zwarte plu van de meegeleverde communicatiekabel in de aansluiting in de jackingang tot er geen koper meer te zien is. De blauwe jackplug gaat in de CUBE.

Stap 5 CO2-cilinder aansluiten

Sluit het reduceer ventiel inclusief transparante kunstof slang aan op de overgebleven aansluiting (CO2-inlaat) van de CUBE. Houd het reduceer ventiel rechtop. Verwijder vervolgens de beschermdop van het CO2 cilinder en draai deze in het ventiel totdat het niet meer verder gaat. Hierbij kan een beetje gas ontsnappen en dat geeft een sissend geluid. Plaats daarna de CO2-cilinder in de magnetische houder en klik dat vast aan de CUBE. Dit kan zowel aan de voorkant als beide zijkanten. Let op! De CO2-cilinder moet ten allen tijden verticaal blijven staan.

Stap 6 Quooker CUBE reservoir in gebruik nemen

Controleer of alles correct is geïnstalleerd. Open dan de hoofdkraan of hoekstopkranen. Op de stopkraan. Sluit de stekker aan op de CUBE. Sluit de kokend waterreservoir en CUBE aan op een geaard stopcontact. Zet de Quooker weer aan via de Q knop.

Klik op het beeldscherm van de CUBE en doorloop het opstartproces. Het beeldscherm is een touchscreen bestaande uit drie knoppen. Kies eerst uw land en taal. Navigeer met de linker en rechter knoppen. Stel uw land en taal in door erop te klikken. Na een aantal controles op de installatie wordt u gevraagd de uitloop van uw kraan boven de spoelbak te positioneren. Er zal namelijk water uit de kraan komen. De CUBE doorloopt nu een programma van vier stappen. Tijdens deze stappen zal er CO2 en water uit de kraan komen. Controleer tijdens dit programma geregeld of het display geen meldingen geeft. Na ongeveer 40 minuten koelen zal de CUBE naar het beginscherm gaan en is hij klaar voor gebruik.

Controleer allereerst of het kokende water werkt (druk-druk-draai). Bekijk vervolgens of het gefilterd gekoeld bruisende water werkt (druk-draai). Als laatste controleert u of het gefilterd gekoeld plat water werkt (druk-wacht-draai). Uiteindelijk is uw Quooker CUBE is klaar voor gebruik!

Installatie video CUBE

Quooker PRO3 of Combi/Combi+ reservoir laten installeren

Bekijk het overzicht van onze andere instructies, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Toch liever laten installeren door een erkende installateur? U kunt bij ons een installatie-service bestellen.