Quooker co2 cilinderset

Uw Quooker CO2 cilinder

Kan ik hem zelf vullen?

Hoe vervang ik een cilinder?

Hoe kan ik hem bestellen?

Is er een alternatief beschikbaar?

U heeft een Quooker CUBE gekocht of denkt eraan om er één aan te gaan schaffen. Hoe zit het precies met die Quooker CO2 cilinders vraagt u zich dan wellicht af. Wij vertellen u alles wat u moet weten over deze cilinders.

Een Quooker CO2 cilinder zorgt voor ongeveer 60 liter bruisend water

Met een volle Quooker CO2 cilinder kunt u ongeveer 60 liter bruisend water tappen uit uw CUBE. Deze cilinders zijn er per 4 te bestellen via de webshop van Quooker. Ook kunt u via ons als dealer gebruik maken van deze dienst, vraag hierover bij onze klantenservice naar de mogelijkheden.

De Quooker cilinders blijven eigendom van Quooker Nederland en dienen indien ze leeg zijn weer teruggezonden te worden middels de gratis meegeleverde retoursticker. Hiermee zorgen we met elkaar voor een beter en duurzamer milieu en voorkomen we verspilling.

Kan ik een Quooker CO2 cilinder zelf vullen?


Dit raden we ten zeerste af. Quooker heeft hiervoor een zorgvuldig proces ingericht en zelf sleutelen aan CO2 flessen kan gevolgen hebben voor de garantie van uw Quooker CUBE. Mocht de aansluiting namelijk niet helemaal meer correct zijn dan kan dit weer tot schade zorgen in uw systeem.

Hoe vervang ik een Quooker CO2 cilinder?

Wanneer u CO2-cilinder leeg is dan merkt u dit aan het feit dat er geen water meer uit de kraan komt op het moment dat u de bruisend water functie inschakelt (1x indrukken en draaien). Tijd voor een nieuwe CO2 cilinder.

– Pak de lege aangesloten CO2 cilinder en witte fleshouder van de CUBE goed vast
– Houd de witte fleshouder goed vast en draai de CO2 cilinder met de klok mee los, let erop dat het normaal is dat er tijdens dit proces nog iets van restdruk ontsnapt en wat lawaai kan maken.
– Draai de nieuwe fles CO2 cilinder, tegen de klok in, in de witte fleshouder. Let op! Zorg dat u de cilinder altijd rechtop houdt.
– Controleer of u weer bruisend water kunt tappen uit de kraan.
– Draai nu nogmaals de fles goed in de witte fleshouder alvorens u deze terughangt aan de CUBE.
U vindt deze handleiding ook op de CO2-cilinder zelf.

Waar bestel ik een Quooker CO2 cilinder? Ik zie ze niet in de webshop staan.


Quooker CO2 cilinders zijn op dit moment uitsluitend via Quooker.nl te bestellen. U krijgt daarbij gratis retourstickers waardoor u gebruikte cilinders eenvoudig weer terug kunt sturen.

Is er ook een alternatief voor de Quooker CO2 cilinder?


Er zijn diverse alternatieven beschikbaar waaronder een refill service en een nieuwe koppeling op de CUBE. Als dealer van Quooker adviseren we dit niet om te doen, simpelweg omdat de garantie komt te vervallen en er oneigenlijk gebruik gemaakt wordt van de producten van Quooker.