Goed nieuws, het onderhouden van een Quooker is niet heel erg moeilijk en hoeft vaak maar eens per vijf jaar! Dit doet u door het vervangen van het HiTAC®-filter.

Quooker Onderhoud uitbesteden?

De kraan zelf schoonmaken

De buitenkant van de kraan kunt u eenvoudig reinigen door wat glasreiniger op een doek te spuiten en de kraan hiermee af te nemen. Ook wanneer u de kraan heeft gebruikt kunt u deze afnemen met een doek om hem netjes te houden en vrij van kalkvlekken. We kunnen ons zo voorstellen dat u de kraan intensief gebruikt en daarom zou eens per weeg met glasreiniger prima moeten zijn. Quooker raadt het gebruik van aggresievere schoonmaakmiddelen denk aan antikalk middel, azijn of schuurmiddelen af. Dit komt doordat deze middelen de binnenste coating kunnen aantasten en op termijn de werking van de kraan verminderen.

Het zeefje ontkalken

De zogeheten perlator zit verwerkt in het uiteinde van de kraan. Deze is eenvoudig te demonteren door het laatste stuk van de uitloop los te draaien en dit zeefje eruit te halen. Dit zeefje mag wel in schoonmaakazijn worden gelegd (1-2 uur aanbevolen) en daarna even afspoelen. Plaats het zeefje weer terug en hij is ontkalkt. Doe dit 2 a 3 keer per jaar.

Servicebeurt: Is uw Quooker gekocht voor of na 2014?

Eens per vijf jaar is het verstandig om een grote onderhoudsbeurt aan uw boiler te uit te voeren. In uw boiler ziti een HiTAC®-filter die dan vervangen dient te worden. Deze servicebeurt is goed zelf uit te voeren maar u kunt hier ook een afspraak voor inplannen bij Quooker. Belangrijk bij het bestellen van een servicekit bij Quooker is het bouwjaar van uw boiler. Dit bepaalt namelijk de set die u nodig heeft en tevens de prijs.

Bestel bij Quooker Nederland uw serviceset. Of neem contact op met de klantenservice van Quooker.

Instructiefilmpje

Op Youtube kwamen we dit filmpje tegen van Matthijs Boef wat een zeer goede impressie geeft van wat er bij Quooker onderhoud komt kijken.

Zelf aan de slag

Onlangs verrichten we zelf onderhoud aan een Quooker hier in Deventer. We hebben een tweetal foto’s gemaakt om een indruk te geven van het voor en na effect van een onderhoudsbeurt.

Deze specifieke Quooker (Classic, oud model) had ruim vijf jaar geen onderhoud gehad. Op de foto’s is duidelijk te zien dat een onderhoudsbeurt wenselijk was :-). Het demonteren en reinigen van de boiler was prima te doen en nam ongeveer anderhalf uur in beslag.