Quooker Combi+ reservoir installeren

Als u zelf uw Quooker COMBI reservoir wilt installeren, dan kunt u hier stapsgewijs volgen hoe dat moet. Het reservoir wordt in de onderstaande instructievideo overzichtelijk geïnstalleerd, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Introductie Quooker COMBI+ reservoir installeren

We gaan het Quooker Combi Plus reservoir installeren. Hiermee krijg je direct kokend en onbeperkt warm water uit Quooker kraan. Heb je de Quooker kraan nog niet op het aanrechtblad geïnstalleerd?  Doe dit dan eerst. 

Quooker-Fusion-Round-Pasta

Stap 1

Zet de hoofdkraan dicht. Plaats het t-stuk op de koud waterleiding en sluit de koud waterslang van de kraan op het t-stuk met daartussen het afdichtzeefje. Monteer de inlaatcombinatie op de andere kant van het t-stuk. Hier heb je een ongeveer 5 centimeter koperen leiding voor nodig. Deze is niet meegeleverd. Sluit de verloopsok aan op de inlaatcombinatie met daartussen een viberring. Monteer de knelkoppeling op de warmwaterleiding en sluit het mengventiel erop aan zonder viberring of zeefje. Er is een knelring bijgeleverd voor zowel een 12 als 15mm pijp. Sluit vervolgens de warm waterslang van de kraan aan op het mengventiel met daartussen het afdichtzeefje en ga verder met het aansluiten van de afvoer. 

Stap 2

Boor met de meegeleverde boortap een gat in de pvc afvoerleiding. Doe dit langzaam zodat het pvc niet smelt. Draai de boor vervolgens voorzichtig linksom terug. Probeer eerst de nippel in het gat te draaien alvorens je deze definitief met pvc-lijm vastzet. Schuif de geribbelde afvoerslang over de nippel en blaast door de slang om er zeker van te zijn dat de nippel doorlaat. Maak een waterslot in de ribbelslang, bijvoorbeeld door hem in een krul te leggen. Dit voorkomt nare luchtjes. Sluit vervolgens de geribbelde afvoerslang aan op de trechter van de inlaatcombinatie.

Stap 3

Zet het Quooker reservoir op zijn plaats. Sluit nu de warm waterslang van het reservoir aan op de overgebleven aansluiting van het mengventiel. Sluit vervolgens de koud waterslang van het reservoir aan op de inlaatcombinatie. Beide aansluitingen zijn voorzien van een conische afsluiting en hebben geen extra afdichting nodig. Gebruik hiervoor steeksleutel 19 en 24. Plaats een viberring op het reservoir en draai de kokend waterslang goed vast met sleutel 10 en 14.

Stap 4

Steek het kraansnoer in een van de bestemde gaten achterin de kap van het reservoir. Druk deze stevig aan totdat er op de jackplug geen koper meer te zien is. Steek het netsnoer in een geaard stopcontact maar zet het reservoir nog niet aan. 

Stap 5

Controleer of alles juist geïnstalleerd is en zet de hoofdkraan open. Zet de inlaatcombinatie open. Zet de Quooker kraan open en controleer vervolgens op lekkages. Spoel het reservoir door door de kartelknop tweemaal in te drukken en vervolgens te draaien. De lichtring toont nu een rood licht op de Quooker kraan. Het eerste water kan zwart zijn maar dit zijn actief koolresten van het high-tech filter en dat is niet schadelijk voor de gezondheid.

Stap 6

Zet de Quooker aan met de Q gevormde aan/uit schakelaar bovenop de kap. De Q begint nu te branden. Als het systeem opgestart is brandt de lichtring op de kraan constant rood. Dit betekent dat het reservoir opwarmt. Wacht 10 tot 20 minuten totdat deze uit gaat en spoel het systeem vervolgens door totdat er geen kokend water meer uitkomt. Na het spoelen is die klaar voor gebruik.

Altijd direct 100 graden kokend water bij de hand. Quooker.

Installatievideo Combi+ reservoir

Quooker PRO3 of Combi reservoir laten installeren

Wilt u een PRO3 of Combi installeren? Bekijk dan het overzicht van onze andere instructies. Toch liever laten installeren door een erkende installateur? U kunt bij ons een installatie-service bestellen.