• 100% Laagste prijsgarantie

  • Wij geven u graag advies

  • 0570-869668 (24/7 bereikbaar)

  • Gratis retour

  • Gratis verzending op alle orders

VEELGESTELDE VRAGEN

Omtrent kokend water kranen

Wij begrijpen dat een kokend water kraan een aanschaf is waar veel speurwerk aan vooraf gaat. Om deze speurtocht voor u gemakkelijk te maken verschaffen wij hieronder de antwoorden op vragen welke ons het meest gesteld worden.

Mocht u opzoek zijn naar brochures, installatiehandleidingen of maattekeningen, dan verwijzen wij u graag door naar het informatie download center.

Quooker

Algemeen

Wat is het verschil tussen een Combi & Combi+ ?

Een gewone combi wordt gebruikt als er enkel een koud water toevoer is, de Quooker verzorgt dan middels een mengventiel het warme water. Heeft u zowel een koud als warm water toevoer aanwezig, dan zult u moeten kiezen voor een combi+.

Het combi + systeem zorgt ervoor dat als er warm water wordt aangevraagd bij de mengkraan, het mengventiel een vermenging maakt met het water uit het Quooker reservoir en de CV. Als het warme water vanuit de CV ongeveer 55 graden Celsius is dan is er geen verbruik meer vanuit het Quooker reservoir.

37 15

Hoe zit het met de veiligheid?

De Quooker is voorzien van een aantal veiligheden, zoals de druk-draai knop, de dubbelwandige, in hoogte verstelbare uitloop en de vernevelde straal. Bovendien staat hij vast op het blad gemonteerd en kan dus niet omvallen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een waterkoker op het blad of een pan op de kookplaat. Door het water op 110 Graden te bewaren is het volledig steriel en is er dus geen kans op legionella.

1 0

Krijg je met de COMBI ook een tweede kraan op het werkblad?

Ja, het kokende water wordt via de Quooker-kraan getapt. Het warme water wordt via het mengventiel op de warmwateraansluiting van de gewone keukenkraan aangesloten. Dit mag elke willekeurige keukenkraan zijn. In het mengventiel wordt koud water vermengd met het hete water uit het reservoir. Het gemengde water heeft een temperatuur die instelbaar is tussen de 50 en 65 Graden. Dit is de maximale taptemperatuur van het warme water. De kraan blijft werken zoals u gewend bent. Mocht u een Combi reservoir willen met maar 1 kraan op het aanrecht, dan zijn de Fusion 3 in 1 kranen geschikt.

8 7

Hoe bepaal je welk Quooker reservoir het beste is in welke situatie?

Wanneer de warmwatervoorziening zich op korte afstand van de keuken bevindt (< 6 meter), volstaat een PRO3-VAQ. Wanneer de warmwatervoor- ziening zich verder dan 6 meter van de keuken bevindt, of er geen warm- waterleiding aanwezig is, wordt een COMBI aanbevolen. Dit is de meest energiezuinige oplossing. Wanneer de aanwezige warmwaterleiding niet kan worden afgedopt (maximaal 10 cm dode leiding) of wanneer er behoefte is aan een onbeperkte hoeveelheid warm water zonder wachttijd, wordt de COMBI+ aanbevolen. wanneer welk Quooker reservoir

3 2

We drinken nooit thee, waar hebben we dan een Quooker voor nodig?

De Quooker levert een uitstekend kopje thee doordat het water continu boven het kookpunt wordt bewaard en bovendien wordt gefilterd voordat het getapt wordt. Maar buiten dat is de Quooker erg handig bij:
– het afspoelen of voorweken van de vuile vaatwas
– het snel aan de kook brengen van aardappelen, rijst, pasta en groenten
– het blancheren van groenten en het pellen van tomaten
– het zetten van koffie met een cafetiere of opschenken van filterkoffie
– het steriliseren van babyflesjes of spenen
– het maken van instant soep
– het voorverwarmen van serviesgoed
– het maken van sausjes

Kortom, ook als u nooit thee drinkt, zijn er nog voldoende redenen om een Quooker aan te schaffen.

5 4

Onze keukenkraan wordt geleverd in inox-look. Is de Quooker ook leverbaar in een bijpassende kleur?

De Quooker-kranen worden in verschillende finishes geleverd. De kleuren van diverse kranenmerken zijn hiermee goed te combineren.

0 0

Waar staat het serienummer?

Deze kunt u vinden aan de voorzijde van het reservoir, net onder de deksel.

1 0

Hoe zet ik de boiler uit?

Aan de bovenzijde van de boiler vind u een aan/uit schakelaar in de vorm van een Q.

14 8

Moet ik het reservoir uitzetten als ik wegga?

Dit ligt eraan hoelang u weggaat. Als u meer dan drie dagen uit huis bent is het verstandiger om het Quooker reservoir uit te zetten. Bij kortere periode’s is het niet aanbevolen. U bespaart per dag namelijk maar 5 eurocent door het reservoir uit te zetten.

U vindt de aan/uit schakelaar aan de bovenzijde van het reservoir. De schakelaar heeft de vorm van een Q.

Als u weer thuis bent is het verstandig om de Quooker, voor dat u het reservoir weer aanzet, een minuut door te laten stromen. Hierna kunt u de kraan weer dichtdoen en het reservoir aanzetten.

2 0

Wat is het verschil tussen een PRO3-VAQ en COMBI ketel?

Een PRO3-VAQ ketel levert uitsluitend kokend water aan de kraan waarbij een COMBI ketel zowel kokend, warm als koud water kan leveren. Een Combi ketel is geschikt wanneer u alleen een koud water leiding heeft en wanneer u zowel warm als een koud water leiding heeft dan is een Combi+ ketel geschikt.

Samenvattend:

PRO3-VAQ: Levert alleen kokend water (warm water moet dus van de CV komen)
COMBI ketel: Levert zowel kokend als warm water (warm water komt uit de COMBI ketel)
COMBI+ ketel: Levert zowel kokend en onbeperkt warm water (warm water komt eerst uit de COMBI ketel en vervolgens uit uw eigen boiler/CV ketel)

2 0

Gebruik

Kost het niet verschrikkelijk veel stroom om het water dag en nacht op 110 graden te bewaren?

Door de vacuuumisolatie is het reservoir zo goed geisoleerd dat de Quooker maar 10W verbruikt om het water op temperatuur te houden. Dat betekent dat de Quooker nog geen 5 cent per dag kost! Een gemiddelde pc in stand-by stand heeft een hoger verbruik.

In dit artikel kunt u lezen waarom u in veel gevallen bespaart op zowel uw stroom als water kosten.

9 2

Komt er echt kokend water uit?

Ja, door het reservoir onder druk te verwarmen kan het water op 110 Graden bewaard worden zonder dat het kookt. Pas op het moment dat het de kraan uit stroomt koelt het af en gaat koken.

5 6

Hoort de straal uit de kraan te spetteren?

De waterstraal van een Quooker komt in de vorm van kleine druppeltjes uit de kraan. Hierdoor brandt u niet direct uw handen wanneer deze in aanraking komen met het hete water.

6 0

Installatie

Er is een warmwaterleiding aanwezig, die niet kan worden afgedopt. Kan de COMBI hotfill worden aangesloten?

Nee, dat kan niet. In dat geval adviseren wij een COMBI+ te plaatsen. Deze wordt zowel op de warm- als de koudwaterleiding aangesloten. Het afge- koelde warme water in de leiding wordt gemengd met heet water uit het reservoir om direct voor warm water te zorgen. Zodra het warme water van de CV ketel de keuken heeft bereikt, wordt de aanvoer vanuit het re- servoir afgesloten en loopt het rechtstreeks naar de keukenmengkraan. Zodoende kan er daarna doorgetapt worden. Het warme water komt nooit in het reservoir. De COMBI+ heeft dus geen hotfill aansluiting.

4 4

In de keuken hebben we een spoelkast met laden. Wat nu?

In het geval van een ladekast zit er een uitsparing in de middelste lade voor de sifon. In dit soort gevallen kan de apart verkrijgbare ophangbeu- gel uitkomst bieden. Het reservoir kan hiermee opgehangen worden, zo- dat de onderste lade er onderdoor loopt. Dit is helaas niet mogelijk met de COMBI.

5 11

Kan het reservoir liggend gemonteerd worden?

Nee, het reservoir moet rechtop blijven staan. Het koude water stroomt onder in het reservoir in en wordt daar direct verwarmd. Zo kan er ook geen vermenging plaatsvinden en kunt u een aantal keren achter elkaar tappen zonder dat het water minder heet wordt.

5 3

De Quooker-kraan zou eigenlijk links van de spoelbak geplaatst moeten worden. Is de knopbediening ook aan de linkerkant te krijgen?

Elke kraan wordt standaard met de bediening rechts geleverd. In de installatiehandleiding staat aangegeven hoe de knopbediening van rechts naar links gezet kan worden.

3 13

We willen de Quooker in de kast naast de spoelbak plaatsen. Zijn er langere slangen verkrijgbaar?

Tussen het reservoir en de kokend-water-kraan is een verlengslang leverbaar. Deze is verkrijgbaar in diverse lengtes tot een maximum van 150 cm.

10 0

Hoe moeilijk is het om een Quooker te installeren?

Als u een beetje handig bent moet het te doen zijn.

De Quooker wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatie-materiaal.

Mocht u de installatiehandleiding willen bekijken dan kunt u deze hier vinden.

5 3

Past een Quooker mengkraan op de al aanwezige aansluiting?

In bijna alle gevallen wel. Het kraangat van de Quooker mengkraan (Fusion) heeft een diameter van 35 mm.

5 0

Onderhoud

Wat moet er aan onderhoud aan de Quooker gebeuren?

Vrijwel niets. Regelmatig de perlator (het kraanzeefje) ontkalken en verder het HiTAC-koolstoffilter een maal in de vijf jaar vervangen.

31 0

Hoe zit het met kalk in het apparaat?

In het reservoir zal door de hoge temperatuur van het water de opgeloste kalk neerslaan op het verwarmingselement. Doordat deze bij het opwar- men uitzet, zal het laagje kalk dat zich heeft gevormd er af barsten. Deze schilfers komen op de bodem van het reservoir te liggen en worden uitge- spoeld bij de filterwisseling. Kalk heeft verder geen invloed op de werking van de Quooker.

19 55

Antwoord niet gevonden? Neem contact op.

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Voelt u zich dan vooral vrij om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen of door een mailtje te sturen naar info@kokendwaterkraanwebshop.nl. Wij reageren binnen één dag.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht