Hierom bespaart u met een Quooker water en energie

Om direct kokend water te kunnen leveren uit de kraan houdt het Quooker reservoir constant water op 110 graden Celcius zonder dat het gaat koken. Omdat het water op zulke hoge temperaturen bewaard wordt is een vaak gehoord bezwaar om geen kokend water kraan te kopen dat een Quooker erg veel stroom verbruikt. Dit is echter niet waar, in tegendeel zelfs. Met een Quooker kunt u in veel gevallen zelfs besparen.

De techniek achter het reservoir

Zoals eerder aangegeven houdt het reservoir het water constant op 110 graden Celcius. Dit wordt elektrisch verwarmd. Normaliter zou het bewaren van water op zulke temperaturen door middel van elektriciteit erg veel energiekosten met zich meebrengen. Echter, doordat het water in een soort thermosfles onder druk bewaard wordt in combinatie met een warmtestralingsscherm is het apparaat extreem zuinig. Een betere isolatie is technisch niet denkbaar, om deze reden heeft Quooker de isolatietechniek ook geoctrooieerd. Quooker is dan ook 60% zuiniger dan andere kokend water kranen.

Waar kunnen we het energieverbruik mee vergelijken?

Het energieverbruik van een Quooker is verwaarloosbaar. Neem als voorbeeld een internetrouter die bijna iedereen thuis heeft staan en waar niemand zich ooit zorgen over maakt hoeveel het stroomverbruik daarvan is. Een router verbruikt gemiddeld 12 Watt, een Quooker in stilstand verbruikt 10 Watt. Dit staat dus ongeveer gelijk aan elkaar.

Voor 20 euro heeft u dus een jaar lang constant kokend water!

Daartegenover moeten er natuurlijk wel rekening mee gehouden worden dat water niet uit zichzelf gaat koken. Een waterkoker kost geld om water aan de kook te krijgen, en een pannetje op het vuur om water te koken kost ook geld. Hetzelfde geldt voor de Quooker.

Bespaar op uw waterrekening

Met een Quooker Combi 2.2 en Combi 2.2+ kunt u aanzienlijk op uw waterrekening besparen. De hoogte van deze besparing is afhankelijk van de afstand van de kraan tot de warmwatervoorziening. Als de warmwatervoorziening zich bijvoorbeeld op uw zolder bevindt moet eerst al het koude water wat zich nog in de leiding bevind worden doorgespoeld voordat u warm water heeft. Hierdoor spoelt u dus onnodig water weg en gebruikt u meer gas dan nodig.  Als u een Quooker Combi reservoir plaatst onder uw kraan heeft u naast kokend ook direct warm water tot uw beschikking. Hierdoor rekent u af met twee dingen: wachten op warm water, en water verspilling.

Conclusie

Als alles bij elkaar wordt opgesteld dan is een Quooker in de meeste gevallen kostenbesparend, en dan voornamelijk betreft waterverbruik. In het ergste geval kost een Quooker u 20 euro per jaar aan energie in vergelijking met een waterkoker. En dan is het gemak en de tijd die een Quooker u bespaart niet meegerekend!

Bereken wat u bespaart

Op deze pagina kunt u uitrekenen hoeveel u kan gaan besparen.

Onderzoek naar energieverbruik Quooker

Klik hier om een uitgebreid onderzoeksrapport naar het energieverbruik van een Quooker te downloaden.

 

4 gedachten over “Hierom bespaart u met een Quooker water en energie

  1. Na de vakantie de kraan 1 minuut open. Geldt dit ook voor de Quooker?

    Zijn de gevaarlijke stoffen uit het water als ik water uit de Quooker laat afkoelen voor drinkwater?

    Graag uw antwoord en bij voorbaat dank.

    • Heeft de quooker aangestaan tijdens de vakantie? Dan was het water continu op hoge temperatuur en maken bacteriën geen kans.

  2. Vraag me af of een electrische boiler in de keuken goedkoper is dan een Quooker. Ik bedoel aanschaf en verbruik stroom en water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.