Quooker bespaart energie

Hierom bespaart u met een Quooker water en energie

Om direct kokend water te kunnen leveren uit de kraan houdt het Quooker reservoir constant water op 110 graden Celcius zonder dat het gaat koken. Omdat het water op zulke hoge temperaturen bewaard wordt is een vaak gehoord bezwaar om geen kokend water kraan te kopen en een Quooker erg veel stroom verbruikt. Dit is echter niet waar, in tegendeel zelfs. Met een Quooker bespaart u in veel gevallen zelfs energie én water.

Dag keukenboiler, hallo Quooker

Met een Quooker COMBI(+) kunt u zelfs energie besparen. Dit komt omdat deze reservoirs naast kokend water ook warm water direct uit het reservoir leveren.  Gebruik hem als keukenboiler en u wacht nooit meer op warm water, en de CV wordt niet langer belast. We kunnen je een COMBI(+)-reservoir in de volgende situaties aanraden:

 • Wanneer uw CV ketel verder weg is dan 6 meter, of als u ervaart dat u lang moet wachten op warm water. Met een Quooker COMBI+ zijn deze leidingverliezen verleden tijd. De koude voorloop wordt gemengd met kokend water uit de Quooker COMBI+. Zodra de leiding warm is, sluit het COMBI+-reservoir af en pakt de waterleiding het over. 
 • Wanneer u al een keukenboiler heeft bespaart u op de stroomkosten dankzij de zeer goed geïsoleerde boilers.

Weten welke Quooker bij u past? Neem een kijkje in ons assortiment of bel direct met 0570-869668 of laat een berichtje voor ons achter

De techniek achter het reservoir dat energie bespaart

Zoals eerder aangegeven houdt het reservoir het water constant op 110 graden Celcius. Dit wordt elektrisch verwarmd. Normaliter zou het bewaren van water op zulke temperaturen door middel van elektriciteit erg veel energiekosten met zich meebrengen. Echter, doordat het water in een soort thermosfles onder druk bewaard wordt in combinatie met een warmtestralingsscherm is het apparaat extreem zuinig. Een betere isolatie is technisch niet denkbaar. Om deze reden heeft Quooker de isolatietechniek geoctrooieerd. Quooker is dan ook 60% zuiniger dan andere kokend waterkranen.

Waar kunnen we het energieverbruik mee vergelijken?

Het energieverbruik van een Quooker is verwaarloosbaar. Neem als voorbeeld een internetrouter die bijna iedereen thuis heeft staan en waar niemand zich ooit zorgen over maakt hoeveel het stroomverbruik daarvan is. Een router verbruikt gemiddeld 12 Watt, een Quooker in stilstand verbruikt 10 Watt. Dit staat dus ongeveer gelijk aan elkaar.

Voor 20 euro heeft u dus een jaar lang constant kokend water!

Daartegenover moeten er natuurlijk wel rekening mee gehouden worden dat water niet uit zichzelf gaat koken. Een waterkoker kost geld om water aan de kook te krijgen, en een pannetje op het vuur om water te koken kost ook geld. Hetzelfde geldt voor de Quooker.

Bespaar op uw waterrekening

Met een Quooker Combi en Combi+ kunt u aanzienlijk op uw waterrekening besparen. De hoogte van deze besparing is afhankelijk van de afstand van de kraan tot de warmwatervoorziening. Als de warmwatervoorziening zich bijvoorbeeld op uw zolder bevindt moet eerst al het koude water wat zich nog in de leiding bevind worden doorgespoeld voordat u warm water heeft. Hierdoor spoelt u dus onnodig water weg en gebruikt u meer gas dan nodig.  Als u een Quooker Combi reservoir plaatst onder uw kraan heeft u naast kokend ook direct warm water tot uw beschikking. Hierdoor rekent u af met twee dingen: wachten op warm water, en water verspilling.

Conclusie: Quooker bespaart energie

Als alles bij elkaar wordt opgesteld dan is een Quooker in de meeste gevallen kostenbesparend, en dan voornamelijk betreft waterverbruik. In het ergste geval kost een Quooker u 20 euro per jaar aan energie in vergelijking met een waterkoker. En dan is het gemak en de tijd die een Quooker u bespaart niet meegerekend!

Profiteer tijdelijk van extra kassakorting

Nu tijdelijk extra kassakorting bij het bestellen van een Quooker. Kies het model dat bij u past en bestel. 

Klik hier om de modellen te bekijken. 

Weten welke Quooker bij u past? Neem een kijkje in ons assortiment of bel direct met 026 80 80 6 80 of laat een berichtje voor ons achter

Bereken wat u aan energie bespaart

Op deze pagina kunt u uitrekenen hoeveel u kan gaan besparen.

Onderzoek naar energieverbruik Quooker

Klik hier om een uitgebreid onderzoeksrapport naar het energieverbruik van een Quooker te downloaden.

7 thoughts on “Hierom bespaart u met een Quooker water en energie

 1. Na de vakantie de kraan 1 minuut open. Geldt dit ook voor de Quooker?

  Zijn de gevaarlijke stoffen uit het water als ik water uit de Quooker laat afkoelen voor drinkwater?

  Graag uw antwoord en bij voorbaat dank.

  • Heeft de quooker aangestaan tijdens de vakantie? Dan was het water continu op hoge temperatuur en maken bacteriën geen kans.

 2. Vraag me af of een electrische boiler in de keuken goedkoper is dan een Quooker. Ik bedoel aanschaf en verbruik stroom en water.

 3. Voor 20 euro een jaar lang kokend water. Ik denk dat het wel zo eerlijk is ook de kosten voor aanschaf mee te rekenen. Deze zou je moeten afzetten tegen aanschaf van een waterkoker of fluitketel…

 4. Een Quooker is een mooi product, je koopt het om wat extra comfort te hebben en daar betaal je ook voor. Het “stand-by”-energieverbruik staat slechts in schril contrast met de aanschafprijs. Om nog maar niet te spreken over het verschil tussen de prijs van een Quooker en een gewone waterkoker. Maar dat is ook appels met peren vergelijken.
  Een Quooker koop je niet omdat je energie wilt besparen, duurzaam wilt leven of mileubewust bezig bent. Als je bewust om wilt gaan met electrische energie dan is het het beste om een goed afgemeten hoeveelheid water in een waterkoker aan de kook te brengen.
  Wat ik mis in de meeste berekeningen is het warmteverlies tijdens het watertappen. Er zit water van 110 graden in de Quooker. Zodra je dat water in je theepot hebt getapt, is dat water nog 100 graden. Die 10 graden verdwijnt dus. Dat is namelijk dat sissende geluid wat je hoort zodra je water tapt. Die 10 graden verdwijnt dus in de lucht, in de vorm van waterdamp. Dat is ongeveer 10% van de energie die er in het water is gestopt en ook ongeveer 10% van het water. Dit heeft alles met stoomspanning te maken. Omdat het boilervat van de Quooker onder druk staat kan het water meer worden verhit zonder dat het stoom wordt. Bij 110 graden is de stoomdruk ongeveer 1,5 bar. Zodra de druk dus boven de 1,5 bar blijft is er niets aan de hand.

  Conclusie: Zelfs al zou je elke keer 10% meer water in je waterkoker verwarmen dan nodig, dan is het nog steeds zuiniger dan een Quooker.
  Dus, een Quooker is naast het stilstandverbuik nog eens extra onzuinig met energie én water vergeleken met de waterkoker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *