De zoektocht naar de perfecte Kokend Water kraan in Zwarte finish begint hier

De zwarte kranen zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Waar vroeger chroom de meest populaire finish was en later RVS heeft de zwarte finish een plek gekregen in de meest verkochte kranen. Zwart is mooi te combineren in veel verschillende keukens, denk aan een mooi marmer blad of juist in de betonlook. Ook de fabrikanten Quooker, Franke en Selsiuz hebben zwarte kranen gefabriceerd en toegevoegd in de modellenreeks.

Quooker Fusion Zwart & Quooker Flex Zwart

quooker-kokend-water-kraan-zwart

Quooker is wat ons betreft nog steeds de absolute marktleider als het gaat om kokend water kranen. Dit merk verkopen wij het meeste en was ook de eerste fabrikant die met de zwarte coating op de markt kwam. De techniek achter deze coating is door Quooker meer dan een jaar lang geperfectioneerd. De zwarte finish op de kokend water kraan van Quooker is dan ook niet dezelfde als die van de eerste modellen.

Quooker geeft een lange garantie op de modellen en is er daarom ook bij gebaat dat de coating goed en langdurig blijft zitten. De kranen zijn tevens relatief krasvast als het gaat om gebruik.

De Fusion modellen en de Flex modellen zijn te bestellen in de zwarte finish. Met de Fusion heeft u de keuze uit de square (vierkante) uitloop en de round (ronde) uitloop. Beide modellen zijn verder identiek qua werking en bediening en ook in de prijs.

De Flex serie kwam pas later met een zwarte finish maar is inmiddels ook al een tijdje op de markt. De flex is uitsluitend verkrijgbaar met een ronde uitloop vanwege de flexibele uittrekslang die erin zit. In vergelijking met de Fusion Round is de Flex een paar centimeter hoger. Iets om rekening mee te houden in het ontwerp van uw nieuwe keuken of in de vervanging van uw huidige kraan. U wilt natuurlijk niet dat hij tegen het keukenkastje aankomt die er eventueel boven is geplaatst.

De kokend water kraan in zwarte finish van Quooker is te krijgen met een drietal type boilers en een optionele waterkoeler die zorgt voor gekoeld en bruisend water. Welke configuratie voor u geschikt is hangt af van uw wensen en uw keukenaansluitingen. Wij adviseren u hier graag in, tevens kunt u een kijkje nemen bij de meest gestelde vragen omtrent kokend water kranen.

Franke Kokend Water Kranen in het Zwart: Meer modellen

Bij Franke zijn de kokend water kranen in de finish Industrial Black te krijgen. Net zoals bij Quooker geldt dat de modellen daarnaast met alle mogelijke boiler combinaties te bestellen zijn.

De Helix, Mondial en Pollux kranen van Franke beschikken over een Industrial Black finish. De modellen in deze afbeelding zijn (van links naar rechts hierboven) de Helix, Mondial en Pollux. Industrial Black is wel een wezenlijk andere tint zwart dan de Quooker Fusion en Flex zwart. Bij Industrial Black moet u denken aan een zwarte variant van RVS. De modellen van Franke verschillen niet alleen qua uiterlijk maar ook qua werking:

Mechanische bediening of Elektronische bediening. De uitleg spreekt denken wij voor zichzelf, namelijk de elektronische bediening gaat middels een touch functie waarbij het bij de mechanische bediening middels een draai functie gaat.

Naast deze drie modellen beschikken ook “oudere” modellen over een zwarte finish en dat zijn de Irena en Minerva. Deze zijn “Black” en daarmee ook echt zwart. Vergelijkbaar met de zwarte uitvoering van Selsiuz.

Daarnaast zijn er deze drie verschillende modellen met allemaal een eigen uniek uiterlijk. Het makkelijkste om al deze modellen even te bekijken is te kijken bij onze Franke Kokend Water Kranen en middels de selectie aan de linkerkant “Industrial Black” aan te klikken en vervolgens per kraanmodel even een vinkje te zetten. Hier treft u het volledige overzicht.

De zwarte finish heeft een iets andere kleur als de finish van de Quooker. Dit zal niet iedereen opvallen maar het verschil is er wel degelijk. Verder kunt u bij de kraan kiezen voor kokend water en een combinatie maken met gekoeld/bruisend water. Ook bij Franke adviseren we u graag naar het juiste model. We zijn erkend dealer van Franke en helpen u graag erbij.

Selsiuz: Beperkte keuze in “Zwart” gaat u voor Gunmetal?

Selsiuz zwarte kokend water kraan

Bij Selsiuz is het assortiment op dit moment aangaande zwarte kranen het minst. U kunt kiezen uit twee type kranen met een ronde en vierkante uitloop. Deze zijn dan ook volledig zwart zoals de Irena en Minverva van Franke. Echter indien u meer variatie wilt in uw ontwerpkeuze bij Selsiuz dan adviseren wij om te kijken naar Gun Metal. Maar de naam zegt het al, het is geen zwarte kraan.