Quooker CUBE heeft een nieuw model

De Quooker CUBE is vernieuwd eind dit jaar en heeft een metamorfose ondergaan. Het nieuwe model heeft een nieuwe look en nieuwe afmetingen. Zo past de nieuwe look&feel beter bij de Quooker COMBI & PRO3 boiler met een rode bovenkant en is het makkelijker geworden om de cilinder te vervangen.

Qua prijsniveau is er niets veranderd en iedere Quooker CUBE bestelling die u na 15 december 2021 bij ons plaatst wordt uitgeleverd met het nieuwe model.

Specificaties nieuwe model

Spanning 220 – 240 V
Vermogen: 100 W
Stand-by verbruik: 5W
Reservoir hoogte: 500 mm
Reservoir breedte: 223 mm, 153 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir diepte: 340 mm, 270 mm excl. CO₂-cilinder
Waterfilter: Hollow Fiber + Active Carbon filter (optioneel)

Specificaties oude model

Spanning: 220 – 240 V
Vermogen: 100W
Stand-by verbruik: 12W
Reservoir hoogte: 430 mm, 405 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir breedte: 300 mm, 235 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir Diepte: 440 mm
Waterfilter: Hollow Fiber filter (optioneel)

Nieuwe afmetingen zorgen dat de CUBE beter in uw keukenkast past

Zoals hierboven te lezen is zijn een aantal specificaties veranderd, wat ons betreft allemaal verbeteringen. Ondanks dat het reservoir wat hoger is geworden (500 mm vs 430 mm in de hoogte) is hij met name een stuk minder breed geworden (223 mm vs 300 mm) en een nog aanzienlijker stuk minder diep (340 mm vs 440 mm). En dit zal direct merkbaar zijn met de plaatsing in uw keukenkastje. De nieuwe CUBE heeft meer het formaat aangenomen van de COMBI boiler (470 x 200 x 200 mm). Hij is vrijwel even hoog en breed alleen een stuk dieper.

Wat is er nog meer veranderd aan de CUBE?

Verder valt het ontwerp natuurlijk op. Met de rode kap matcht deze qua looks ook stukken beter met de Quooker COMBI boiler en zorgt voor een mooie uniforme uitstraling in uw keukenkast. Verder is het gecommuniceerde stand-by verbruik met meer dan 50% gedaald van 12W naar 5W. De exacte reden hiervan is ons op dit moment niet bekend maar kan te maken hebben met bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde van de behuizing waardoor water langer koel blijft in het reservoir.

Is het de moeite om te upgraden naar een nieuw model?

Qua technische specificaties hoeft u het niet te doen. Ondanks het lagere stand-by verbruik zal dit in de praktijk nog moeten blijken hoeveel energie u hier daadwerkelijk mee bespaart om de aanschaf van een nieuwe Quooker CUBE te rechtvaardigen. Verder krijgt u er wat kastruimte voor terug maar ook daarvoor zouden we op dit moment niet adviseren om het bedrag van een nieuwe CUBE te rechtvaardigen.

Heeft u nog geen Quooker CUBE en zou u er één willen aanschaffen? Dan kunt u natuurlijk direct profiteren van al deze mooie upgrades die Quooker heeft doorgevoerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.