Fusion Round Chroom Kokend water

Zoveel kost een Quooker

Een veelgehoorde vraag is hoeveel een Quooker kost. Dit is volledig afhankelijk van het model, de finish en de boiler die u kiest. In dit artikel leggen wij u uit hoe de prijs van een Quooker tot stand komt en wordt tevens de goedkoopste Quooker besproken.

Zoals al eerder benoemd zijn de prijzen van een Quooker sterk uiteenlopend. De goedkoopste Quooker koopt u bij ons al vanaf 845 euro en de duurste Quooker kost 3055 euro (Finish Goud). Deze sterke schommeling in prijs komt omdat de prijs afhankelijk is van vier dingen:

  • Type kraan
  • De finish voor de kraan
  • Het reservoir bij de kraan
  • Wel of geen Quooker CUBE

Hieronder wordt per bovenstaand punt ingegaan op wat de meest goedkope en duurste optie is.

Op zoek naar de beste Quooker deal en weten welke kraan en boiler combinatie het beste bij uw keuken past? Neem een kijkje in ons assortiment, bel direct met 026 80 80 6 80 of laat een berichtje voor ons achter. U kunt ons ook bereiken voor een “laatste bod” op uw huidige offerte.

Type kraan

Verder bepalend voor de prijs is het type kraan dat u kiest. Bij Quooker kunt u kiezen uit vijf verschillende series; Classic Fusion, Fusion, Flex, Nordic en de Twin Taps.

De goedkoopste van deze serie zijn de Nordic kranen. Dit zijn ook één van de eerste kokend water kranen die Quooker heeft ontwikkeld. De Nordic kranen zijn losse kokend water kranen welke u naast een bestaande mengkraan plaatst. Quooker heeft momenteel een tweetal designs in de aanbieding en dat is een ronde en vierkant model. De oude Single Taps kranen: Basic, Classic, Design en Modern zijn helaas niet meer te bestellen bij Quooker. De Basic was hiervan de goedkoopste.

De Twintap kranen zijn het duurst. Logisch ook, gezien u bij de Twintaps zowel een kokend water kraan als een mengkraan koopt in hetzelfde design. De kranen zijn betreft design dus perfect op elkaar afgestemd. Een echt plaatje op uw aanrecht.

De meest verkocht kraan is de Quooker Fusion, zowel in de uitvoering Round en Square.  De Fusion is een kokend water kraan en mengkraan in één. Hierdoor hoeft u maar één kraan op uw aanrecht te hebben. Uiteraard is elke kokend waterkraan voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen.

De Flex is ook een 3 in 1 kraan. Het verschil met de Fusion is dat de Flex een uittrekslang heeft. Wilt u graag een kraan in RVS? Beide kranen zijn gelijk geprijsd als het gaat om de RVS upgrade. Het maakt dus niet uit of u nu voor de Fusion of de Flex kiest.

Het type reservoir

Quooker biedt in totaal vier verschillende reservoirs aan; de PRO3-VAQ, de Combi/Combi+ en CUBE. Het PRO3-VAQ reservoir is de goedkoopste van de drie, en de Combi-CUBE het duurst. Het verschil tussen de PRO3-VAQ en Combi is dat het PRO3-VAQ reservoir alleen kokend water kan leveren. De Combi+ kan kokend en onbeperkt warm water leveren. De Combi (zonder plus) kan kokend water en gemiddeld (afhankelijk van de temperatuur) 20 liter warm water leveren. Beide Combi reservoirs kosten evenveel.

De CUBE, voor gefilterd en bruisend koel water, is een los reservoir en dient altijd besteld te worden in combinatie met één van bovenstaande reservoirs en dit maakt hem daarom ook de duurste variant.

Finish

quooker-single-tap-basic

De Quooker Basic was het voordeligst maar is sinds 2017 niet langer verkrijgbaar.

Afhankelijk van het type kraan dat u kiest kunt u kiezen uit een Chroom, RVS, Zwart en Gouden finish. Chroom is het goedkoopst. Wilt u RVS dan betaalt u 99 tot 249 euro extra en de zwarte finish kost 349 euro extra. De gouden finish heeft momenteel een prijs op aanvraag en is zeer beperkt op voorraad. Neem daarvoor contact met ons op!

De goedkoopste Quooker

De goedkoopste Quooker is er dus één met een PRO3-VAQ reservoir en een Nordic kraan afgewerkt met chroom. Ofwel de Quooker PRO3-VAQ met Nordic. Deze Quooker haalt u bij ons al in huis voor 845 euro waarna u nooit meer hoeft te wachten op kokend water.

Een Quooker heeft meer toepassingsmogelijkheden dan u in eerste instantie zal denken. Zo is een Quooker ideaal als u bijvoorbeeld thee of koffie wilt zetten, eten gaat koken, tomaten wilt ontvellen, potjes wilt steriliseren of babyvoeding wilt maken. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst en mensen die een Quooker hebben zeggen niet meer zonder te willen. U weet niet wat u mist, als u het niet heeft gehad.

Op zoek naar de beste Quooker deal en weten welke kraan en boiler combinatie het beste bij uw keuken past? Neem een kijkje in ons assortiment, bel direct met 0570-869668 of laat een berichtje voor ons achter. U kunt ons ook bereiken voor een “laatste bod” op uw huidige offerte.

10 thoughts on “Zoveel kost een Quooker

  1. Hai,

    Wij hebben een Quooker Pro3-VAQ, de kraan is kapot vanwege de zwarte kabel die qua bedrading is gescheurd tijdens de verbouwing van de oude-nieuwe keuken, is een losse kraan te koop?

  2. Ik heb een vraag over de aanbiedingsprijzen, die hier staan. Zijn deze prijzen inclusief installeren of komt dat er nog bij? En zo ja, hoe duur is dit? Ik woon in Bovenkarspel. ( N-H)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *