Zoveel kost een Quooker

Een veelgehoorde vraag is hoeveel een Quooker kost. Dit is lastig te zeggen gezien prijzen sterk uiteenlopend zijn. In dit artikel leggen wij u uit hoe de prijs van een Quooker tot stand komt en wordt tevens de goedkoopste Quooker besproken.

Zoals al eerder benoemd zijn de prijzen van een Quooker sterk uiteenlopend. De goedkoopste Quooker koopt u bij ons al vanaf 765,50 euro en de duurste Quooker kost 1499,49 euro. Deze sterke schommeling in prijs komt omdat de prijs afhankelijk is van drie dingen:

  • Het type reservoir
  • Het type kraan
  • En de finish voor de kraan

Hieronder wordt per bovenstaand punt ingegaan op wat de meest goedkope en duurste optie is.

Het type reservoir

Quooker biedt in totaal drie verschillende reservoirs aan; de PRO3-VAQ, de Combi 2.2 en de Combi 2.2+. Het PRO3-VAQ reservoir is de goedkoopste van de drie, en het Combi 2.2+ reservoir het duurst. Het verschil tussen de PRO3-VAQ en Combi 2.2+ is dat het PRO3-VAQ reservoir alleen kokend water kan leveren. De Combi 2.2+ kan kokend en onbeperkt warm water leveren. De Combi 2.2 (zonder plus) kan kokend water en gemiddeld (afhankelijk van de temperatuur) 20 liter warm water leveren.

Het type kraan

Verder bepalend voor de prijs is het type kraan dat u kiest. Bij Quooker kunt u kiezen uit vier verschillende series; Fusion, Nordic, Twintaps en Single Taps.

De goedkoopste van deze serie zijn de Single Taps kranen. Dit zijn ook de eerste kokend water kranen die Quooker heeft ontwikkeld. De Single Taps kranen zijn losse kokend water kranen welke u naast uw mengkraan plaatst. Quooker biedt verder vier verschillende designs aan bij deze Single Taps kranen: Basic, Classic, Design en Modern. De Basic is hiervan de goedkoopste.

De Twintaps en Fusion kranen zijn het duurst. Logisch ook, gezien u bij de Twintaps zowel een kokend water kraan als een mengkraan koopt in hetzelfde design. De kranen zijn betreft design dus perfect op elkaar afgestemd. Een echt plaatje op uw aanrecht.

De meest verkocht kraan is de Quooker Fusion.  De Fusion is een kokend water kraan en mengkraan in één. Hierdoor hoeft u maar één kraan op uw aanrecht te hebben. Uiteraard is de kraan voorzien van beveiligingen om de veiligheid te garanderen.

Finish

Afhankelijk van het type kraan dat u kiest kunt u kiezen uit een chroom, steel of RVS finish. Chroom is het goedkoopst. Wilt u steel of RVS dan betaalt u 99 tot 249 euro extra.
quooker-single-tap-basic

De goedkoopste Quooker

De goedkoopste Quooker is er dus één met een PRO3-VAQ reservoir en een Single Tap Basic kraan afgewerkt met chroom. Ofwel de Quooker PRO3-VAQ Basic Chroom. Deze Quooker haalt u bij ons al in huis voor 765,50 euro waarna u nooit meer hoeft te wachten op kokend water.

Een Quooker heeft meer toepassingsmogelijkheden dan u in eerste instantie zal denken. Zo is een Quooker ideaal als u bijvoorbeeld thee of koffie wilt zetten, eten gaat koken, tomaten wilt ontvellen, potjes wilt steriliseren of babyvoeding wilt maken. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst en mensen die een Quooker hebben zeggen niet meer zonder te willen. U weet niet wat u mist, als u het niet heeft gehad.

 

4 gedachten over “Zoveel kost een Quooker

  1. Hai,

    Wij hebben een Quooker Pro3-VAQ, de kraan is kapot vanwege de zwarte kabel die qua bedrading is gescheurd tijdens de verbouwing van de oude-nieuwe keuken, is een losse kraan te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.